sâmbătă, 17 august, 2019

Meniu


Reteta ciorba de pui, gaina, cocos, curcan, rata sau alta pasare

Vrei sa gatesti o ciorba delicioasa de pui, gaina, cocos, curcan, rata sau alta pasare si cauti o reteta corespunzatoare?
Aici vei invata pas cu pas cum sa gatesti ciorba de pasare.

reteta ciorba de pui, gaina, cocos, curcan, rata sau alta pasare


INGREDIENTE:

▪ 3 litri apa;

▪ 875g piept de cocos de tara (2 piepti intregi);

▪ 50g orez;

▪ 1 morcov mare;

▪ 1 telina medie;

▪ 1 ceapa mare;

▪ 1 ardei gras;

▪ 1 cartof mediu;

▪ 1 legatura patrunjel sau leustean (optional);

▪ 6g bicarbonat de sodiu alimentar;

▪ 9g sare.


TIMP DE PREPARARE:

▪ 60 min


USTENSILE NECESARE:

▪ sursa de caldura (aragaz sau plita);

▪ oala incapatoare;

▪ cantar de bucatarie;

▪ lingura;

▪ cutit;

▪ carpator (fund de taiat) sau robot de bucatarie;

▪ farfurie.


MOD DE PREPARARE:

▪ Daca ai carnea la congelator scoate-o cu minim 5 ore inainte, pune-o in apa rece la decongelat si las-o la temperatura camerei. Decongelarea trebuie sa se faca lent, fara soc termic.
Eu am folosit piept de cocos de tara, dar tu poti folosi orice carne de pasare. Important este sa fie gramajul asemanator. Si te sfatuiesc sa lasi pielea la fiert pentru surplus de gust. Chiar daca nu o mananci, o poti indeparta apoi.

▪ Alege o oala incapatoare si pune in ea 3 litri de apa. Ideal ar fi daca ai pune apa de izvor (fara clor), dar in caz ca nu ai, poti folosi apa de la robinet.

▪ Adauga bicarbonatul de sodiu alimentar in oala si mesteca.

▪ Adauga carnea proaspata sau decongelata in oala.

▪ Fierbe in clocot cu capacul pus. Ai grija sa nu dea in foc. Mai arunca spuma din cand in cand.

▪ Dupa ce au trecut 30 min de cand carnea fierbe in clocot, adauga sarea si orezul. Tot acum apuca-te de curatat si de tocat legumele. In afara de cartof pe care l-am taiat cubulete, restul legumelor le-am tocat la robotul de bucatarie deoarece este mai rapid. Evita sa bagi cartoful la robot deoarece ciorba va capata un gust neplacut.

▪ Dupa ce au trecut 40 min de cand carnea fierbe in clocot, adauga in oala legumele tocate.

▪ Lasa sa fiarba inca 20 de min.

▪ Opreste focul si lasa 5 min la linistit.

▪ In caz ca vrei sa adaugi verdeata, taie marunt si adauga. Eu de data aceasta am ales sa nu-i pun si a iesit delicioasa.

▪ Pofta buna!


DISTRIBUIE ACEST ARTICOL

Daca iti plac articolele mele le poti distribui pe retelele de socializare sau le poti trimite prietenilor tai dragi. Eu iti multumesc anticipat si iti raman recunoscator.

Poti avea mult mai rapid acces la acest website daca il vei adauga la favorite. Nu se stie cand vei mai avea nevoie de el.

0 comentarii

By